Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Ber Tzipi Livni danne ny regjering

Mandag kveld fikk Kadima-leder Tzipi Livni det formelle oppdrag å danne en ny regjering i Israel. Det var president Shimon Peres som gav henne det formelle klarsignal. – Det er min høyeste prioritet å danne en nasjonal samlingsregjering så raskt som mulig, varslet Livni. Hun inviterte også høyrepartiet Likud med i regjeringen. Livni kommer nå til å stå i sentrum for en intens politisk dragkamp de neste ukene. Flere nye krav har meldt seg i løpet av dagen. Pensjonistpartiet, som gikk inn i Kadimas Knesset-fraksjon etter valget i 2006, sier de ikke vil være med i en ny regjering dersom de tre utbryterne fra partiet får bli med. Shas-partiet varsler at det vil være mer aktuelt for dem å delta i en Livni-regjering dersom hun setter finansminister Ronnie Bar-On på sidelinjen. Venstrepartiet Meretz var blant partiene som anbefalte Livni som ny regjeringssjef, men det betyr ikke at partiet uten videre vil gå med i Livnis koalisjon. – Det er for tidlig å si. Vi må diskutere det først, sier Knesset-medlem Zehava Gal-On. Høyrepartiene Israel Beiteinu og NU/NRP anbefalte Peres å skrive ut nyvalg. Livni har maksimalt 42 dager på seg å danne en ny regjering.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart