Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Noen hundre bosettere gjør kolossal skade

Sjef for IDFs Sentralkommando, generalmajor Gadi Shamni, kommer med hard kritikk mot ekstreme bosettere som har trappet opp voldelige angrep mot palestinere og israelske soldater de siste ukene. – Tidligere var det bare noen få titalls personer som deltok i slik aktivitet, men i dag har antallet vokst til noen hundre. Det er en betydelig endring, sier Shamni. I løpet av de siste ukene har ekstremistene sluppet løs en hund mot en israelsk kompanisjef i reservestyrkene, brukket hånden til en nestkommanderende i en IDF-bataljon og punktert bildekkene til en reservesoldat. I Hebron ble en israelsk offiser angrepet da han prøvde å forhindre jødiske barn fra å kaste steiner mot palestinere. – Hva skal en reservesoldat som kommer for å beskytte israelske statsborgere si når han oppdager at maskerte, jødiske ungdommer har punktert dekkene på bilen hans? sier Shamni. – Og dette skjer i disse dager, når Judea og Samaria er et relativt sikkert område. Veiene er åpne. Det er friksjoner [med palestinerne], men generelt er følelsen i den jødiske befolkningen utmerket, sier Shamni. – Flertallet av befolkningen her oppfører seg normalt. Vi snakker om en liten kjerne av noen få hundre aktivister blant omkring 300.000 jøder som bor over den grønne linje. Men det denne gruppen gjør medfører kolossal skade, både for IDFs image og for staten Israel, mener Shamni. Han kritiserer noen bosetterledere for å gi sin direkte eller indirekte støtte til ekstremistene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart