Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Noen hundre bosettere gjør kolossal skade

Sjef for IDFs Sentralkommando, generalmajor Gadi Shamni, kommer med hard kritikk mot ekstreme bosettere som har trappet opp voldelige angrep mot palestinere og israelske soldater de siste ukene. – Tidligere var det bare noen få titalls personer som deltok i slik aktivitet, men i dag har antallet vokst til noen hundre. Det er en betydelig endring, sier Shamni. I løpet av de siste ukene har ekstremistene sluppet løs en hund mot en israelsk kompanisjef i reservestyrkene, brukket hånden til en nestkommanderende i en IDF-bataljon og punktert bildekkene til en reservesoldat. I Hebron ble en israelsk offiser angrepet da han prøvde å forhindre jødiske barn fra å kaste steiner mot palestinere. – Hva skal en reservesoldat som kommer for å beskytte israelske statsborgere si når han oppdager at maskerte, jødiske ungdommer har punktert dekkene på bilen hans? sier Shamni. – Og dette skjer i disse dager, når Judea og Samaria er et relativt sikkert område. Veiene er åpne. Det er friksjoner [med palestinerne], men generelt er følelsen i den jødiske befolkningen utmerket, sier Shamni. – Flertallet av befolkningen her oppfører seg normalt. Vi snakker om en liten kjerne av noen få hundre aktivister blant omkring 300.000 jøder som bor over den grønne linje. Men det denne gruppen gjør medfører kolossal skade, både for IDFs image og for staten Israel, mener Shamni. Han kritiserer noen bosetterledere for å gi sin direkte eller indirekte støtte til ekstremistene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart