Tillater marsj med israelsk flagg i Umm el-Fahm

Israelsk høyesterett har godkjent planene om en flaggmarsj gjennom den arabiske byen Umm el-Fahm, men har forbudt andre bannere i demonstrasjonstoget. De høyreorienterte aktivistene Itamar Ben-Gvir og Baruch Marzel har lenge kjempet for rett til å avholde en jødisk-zionistisk demonstrasjon i Umm el-Fahm. Politiet har krevd at demonstrasjonen skulle bli avholdt utenfor bygrensen, men nå har Høyestrett gitt aktivistene medhold. – Vi vil undervise araberne i Umm el-Fahm om demokrati, og vi vil først og fremst fortelle dem at i dette landet er det lov å marsjere med det israelske flagg hvor som helst, sier Marzel til Jerusalem Post. Advokaten til Den islamske bevegelse mener høyesterett "har gitt en hjelpende hånd til ilden disse ekstremistene prøver å tenne". – Det som er sikkert er at den arabiske sektoren ikke vil bære ansvar for konsekvensene, samme hva de vil bli, sier Zahi Nujidat. Demonstrasjonen er planlagt etter lokalvalgene i november.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart