Forholdsvis svært få sivile ofre

Et døgn etter at Israel startet luftangrepene på Gaza-stripen er det fortsatt sparsomt med meldinger om hvor mange sivile palestinere som er blant dødsofrene. Palestinske tjenestemenn sier minst 15 sivile er blant de drepte, i følge Jerusalem Post. Dersom ikke antallet sivile drepte for den første dagen av Gaza-operasjonen oppjusteres betydelig, betyr det at Israel har klart å gjennomføre et massivt luftangrep mot et tettbefolket område med forholdsvis svært få sivile ofre. Dersom sivile tap skulle ende opp mellom 15 og 23, er dette mindre enn ti prosent av de drepte, dersom det viser seg å stemme at omlag 230 mennesker ble drept. Da NATO (og Norge) bombet Serbia under Kosovo-krigen i 1999 ble 169 serbiske soldater drept, i følge serbiske myndigheter. NATO har innrømmet at minst 1500 sivile ble drept i deres luftangrep, i følge en artikkel på Wikipedia. Serbiske myndigheter har anslått at sivile tap i luftangrep var mellom 1200 og 5700 mennesker.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart