Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas må ikke få lov til å vinne

I et lukket møte med utenriksminstre fra EU sa den egyptiske presidenten Hosni Mubarak at Hamas ikke må få lov til vinne i konflikten med Israel. De europeiske utenriksministrene fortalte dette til Israels statsminister Tzipi Livni da de kom til Israel.
De fortalte også at Mubarak benekter at Hamas får våpen gjennom tunneler fra Egypt. Han sa at våpnene kommer fra tønner som blir kastet over bord fra skip som passerer nær Gaza-kysten.
Samtidig sendte Hamas folk til Kairo for å diskutere våpenhvile. Spørsmålet er jo da hva slags våpenhvile Hamas tenker seg. Israel forlanger blant annet at den skal være varig.
Israels statsminister Ehud Olmert sa til den franske presidenten Nicolas Sarkozy, som besøkte Jerusalem, at Israel ikke vil følge opp en våpenhvile som FNs sikkerhetsråd påtvinger Israel uten at Israel er med på det.
Utenriksminister Livni lovte på Israels vegne at Israel skal hjelpe til med å få forsyninger av mat, medisiner og annet nødvendig utstyr inn i Gaza.
Israel orienterte Sarkozy om den israelske soldater som sitter fanget i Gaza, Gilad Shalit. Shalit har både fransk og israelsk statsborgerskap. Sarkozy ville ta hans situasjon opp med den syriske presidenten Bashar Assad.
Hamas forlanger at Israel skal trekke seg ut av Gaza og avslutte blokaden av Gaza. [Blokaden har vært etter internasjonal avtale fordi Hamas tok makten i Gaza i stedet for å ha en samlingsregjering med Fatah, som anses som mer moderat.]Den jordanske statsministeren sa at Jordan vil revurdere sin forbindelse med Israel i lys av operasjonen i Gaza. [Det gjenspeiler antakelig at den jordanske regjeringen er under sterkt press fra sterke krefter innenfor Jordan som vil bryte forbindelsene med Israel.]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart