Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestina-aktivister skapte uhyggelig stemning

En rekordstor politistyrke klarte stort sett å holde svært aggressive Palestina-aktivister fra livet til pro-israelske demonstranter utenfor Stortinget i Oslo-sentrum torsdag ettermiddag. De voldelige Palestina-aktivistene ble presset bort fra Israel-vennene, men det hindret ikke at flasker, snøballer og fyrverkeri først ble kastet mot den pro-israelske demonstrasjonen. Etter omlag 50 minutt måtte Israel-demonstrasjonen oppløses. – Vi fikk beskjed av politiet om å trekke ned i Stortingsgaten, rapporterer Kenneth O. Bakken, MIFFs journalist på stedet. Mengden av tåregass i Oslo sentrum gjorde det umulig for Israel-vennene å fortsette sitt arrangement. – Like etter at demonstrasjonen ble oppløst ble en Israel-venn slått ned av to aktivister med Palestina-flagg, forteller Bakken. Fra et annet øyenvitne kommer det melding om at MIFF-bussen som skulle frakte demonstranter tilbake til Sørlandet og Vestlandet ble angrepet. – Demonstrantene prøvde å knuse rutene i bussen, opplyser den anonyme kilden. – Jeg har ikke sett noen Israel-venner opptre aggressivt, understreker Bakken. VG-journalist Bjørn Haugan forteller at en demonstrant kastet en brannbombe i krysset mellom Stortingsgaten og Rosenkrantz gate. – En demonstrant ble truffet, og det brant på ryggen hans. Politiet grep straks inn med tåregass og området ble straks ryddet for folk, forteller Haugan som overvar episoden. Han så ikke hvordan det gikk med personen som ble truffet. – Mens israelvennene står på innsiden av sperringene, står palestinavenner på utsiden, roper slagord, kaster egg og flasker, rapporterte Dagbladet tidlig under Israel-demonstrasjonen. Alle Israel-vennene som slapp innenfor politiets sperringer ble kontrollert. Palestina-aktivister hadde i forkant kommet med trusler mot demonstrasjonen på MIFFs Facebook-side. De siste dagene er en brosjyre med grov hets av jøder og jødiske helligdomer blitt utdelt på gaten i Oslo, opplyser Norges Kristne Råd til Dagbladet. I følge nyhetsmeldinger deltok over 200 politifolk i sikkerhetsarbeidet. TV2 meldte også at sivile politifolk oppholdt seg blant de voldelige aktivistene. Politiet frykter mer vold i Oslo sentrum utover kvelden. Arkivbildet viser politistyrker fra en MIFF-demonstrasjon i 2006. Forhåndsinformasjon om demonstrasjonen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart