Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kun 500-600 ble drept

– Antallet drepte [i krigen mellom Hamas og Israel] er ikke mer enn 500 til 600. De fleste av dem er ungdommer i alderen 17 til 23 år som ble rekruttert inn i rekkene til Hamas, som sendte dem ut for å bli nedslaktet, sier en anonym palestinsk lege på Gaza-stripen til den italienske journalisten Lorenzo Cremonesi i avisen Corriere Della Sera. Legen ønsker ikke at avisen gjengir hans navn, i frykt for sitt liv. I samme artikkel reiser også ikke navngitte lokale journalister på Gaza-stripen uttrykk for tvil om tapstallene som er kommet fra Hamas-myndighetene. – I Jenin [under Operasjon Forsvarsmur i 2002] var det først snakk om 1500 drepte. Men så viste det seg at det bare var 54, og at 45 av dem var væpnede menn, sier en innbygger på Gaza-stripen til avisen. Cremonesi skriver at han har besøkt sykehus flere steder på Gaza-stripen, og intervjuet en rekke pårørende for drepte og skadde palestinere. Han reiser også sterk tvil til antallet skadde palestinere, som Hamas har oppgitt til 5000. Dette tallet er også gjengitt av FN og Røde Kors på Gaza-stripen. – Det er tilstrekkelig å besøke flere av sykehusene [på Gaza-stripen], så forstår man at dette tallet ikke stemmer, skriver Cremonesi. Han never navn på minst tre sykehus som ikke er fulle. I et privat sykehus skal bare 5 av 150 senger vært i bruk. Den israelske avisen Yedioth Aharonoth mener det er grunn til å møte opplysningene om tapstallene fra den italienske avisen med noe skepsis, spesielt siden IDF opprettholder sitt anslag om at rundt 1300 palestinere er drept. IDF mener minst et klart flertall av de drepte var Hamas-medlemmer. Tjenestemenn tilknyttet FN og Røde Kors har tidligere rapportert om mer enn 1300 drepte og omkring 5000 skadde. IDFs administrasjonskontor for Gaza-stripen har allerede samlet en liste med 900 navn på palestinere som ble drept under de tre uker lange kampene mellom Hamas og israelske forsvarsstyrker. Av disse 900 navnene blir det antatt at 750 var Hamas-medlemmer, skriver Jerusalem Post. Det store flertallet av de drepte Hamas-medlemmene hadde ikke på seg uniform da de ble drept. Dette er en av årsakene til at FNs anslag over antallet sivile drepte er overdrevet, skriver Jerusalem Post. I Corriere Della Seras reportasje fra Gaza-stripen, forteller også palestinere om hvordan Hamas har utnyttet sivilbefolkningen i sin krigføring. En anonym kilde fra Tal al-Hawa sier at Hamas-menn skjøt på husene deres, "slik at de kunne anklage Israel for krigsforbrytelser". Andre palestinere forteller at Hamas-soldater tok på seg uniformer til helsepersonell og utnyttet ambulanser til militære formål. En kvinne fortalte at Hamas brukte FN-bygninger som avfyringssted for raketter. Cremonesi understreker at han hadde problemer med å samle inn informasjon fra innbyggerne på Gaza-stripen, fordi de frykter for Hamas.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart