Israel er det eneste landet som blir anklaget for krigsforbrytelser i en forsvarskrig

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Hver gang Israel forsøker å forsvare sine innbyggere mot terrorangrep, blir landet anklaget for krigsforbrytelser, skriver den amerikanske jusprofessoren Alan Dershowitz i en artikkel i Jerusalem Post. – Israel er det eneste demokratiet i verden som noen gang blir anklaget for krigsforbrytelser når det kjemper en forsvarskrig for å forsvare sine innbyggere. Dette er bemerkelsesverdig, spesielt i lys av det faktum at Israel har drept færre sivile enn noe annet land i verden som har stått overfor tilsvarende trusler, påpeker Dershowitz. – De som roper «krigsforbrytelse» mot Israel bryr seg generelt ikke om krigsforbrytelser som sådan, nei de støttter dem ofte når de blir gjennomført av land de liker. Det disse menneskene bryr seg om, og alt de synes å bry seg om, er Israel. Samme hva Israel gjør er galt, på tross av det faktum at mange andre land gjør verre ting, skriver Dershowitz. – Dersom krigens lover spesielt, og folkeretten generelt, skal bestå, må de bli brukt mot nasjoner i henhold til alvorlighetsgraden av overtrampene, ikke etter den politiske upopulariteten til nasjonene. Dersom krigens lover ble brukt på denne måten, ville Israel være blant de siste, og helt sikkert ikke blant de første, som ble anklaget, avslutter Dershowitz. Bakgrunn: I oktober 2008 forklarte Alan Dershowitz hvorfor han ville stemme på Barack Obama i det amerikanske presidentvalget.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart