Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas er kraftig svekket

Miff.no meldte 10. februar 2009 at oppslutningen om Hamas er kraftig redusert etter krigen mot Israel, særlig i Gaza. Andre medier har meldt motsatt, at det har foregått en radikalisering av palestinerne. I et innlegg i Aftenposten 14. februar forklarer professor Bjørn Erik Rasch ved Universitetet i Oslo dette. Det dreier seg, som vi har meldt, om en undersøkelse fra Palestinian Center for Public Opinion. Undersøkelsen viser at 26 prosent av de intervjuede sier at "min støtte til Hamas har økt". For deres vedkommende kan kanskje "radikalisering" være en riktig betegnelse. Men det "øvrige materialet viser at Hamas er i tilbakegang", skriver Rasch. Vi siterer videre: "Det er et flertall i befolkningen – klarest i Gaza – som mener at Hamas bringer utviklingen i feil retning. Nesten 90 prosent er for våpenhvile med Israel. Støtten til Hamas er etter Gaza-krigen på litt over 30 prosent i palestinske områder, og på 27 prosent i Gaza. Dette er en meget kraftig nedgang fra en tilsvarende måling i november." Det mer moderate Fatah er kraftig styrket. Det var altså MIFFs melding som var korrekt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart