Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Amerikansk marine tilbake i Haifa

Den amerikanske rakett-krysseren USS Vella Gulf (bildet) la til kai i Haifa på søndag. I følge Jerusalem Post er det første gang på flere år at den amerikanske marinen tar i bruk havnen til rekreasjon for mannskap og lasting av nye forsyninger. Fra 1979 hadde Haifa jevnlig besøk av amerikanske skip fra den 6. flåte. På midten av 1980-tallet kunne 40 til 50 amerikanske marineskip i året besøke Israels største havn. På begynnelsen av 1990-tallet gikk antall gjestedøgn kraftig ned, spesielt fordi 6. flåte i stor grad patruljerte i andre områder, utenfor Jugoslavia og i Den persiske Gulf. Det siste skuddet for baugen fikk Haifa havn i år 2000, da det amerikanske marineskipet USS Cole ble angrepet i et al-Qaida angrep i Aden i Jemen. 17 av mannskapet ombord ble drept. I følge den amerikanske konsulen i Haifa, Jonathan Friedland, førte dette angrepet til at den amerikanske marinen viste større forsiktighet og stanset havnebesøk i regionen. Samtidig understreker han at sikkerheten i Haifa havn hele tiden ble ansett å være god nok. – Det er viktig at det nå er en ny kontakt mellom Israel og den amerikanske marinen. Vi gjør alt vi kan for at mannskapet skal ha en god opplevelse, sier Roni Grossman, talsmann for de lokale myndighetene i Haifa. (Foto: Nettstedet til USS Vella Gulf)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart