Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To versjoner av kontakt med Syria

Det kommer fram motstridende meldinger i israelsk presse om et møte mellom en Likud-politiker og en syrisk representant i Washington i januar. Anonyme kilder opplyser til Ha’aretz at utsendinger fra Likud-leder Benjamin Netanyahu møtte representanter for myndighetene i Damaskus. Damaskus skal ha blitt fortalt at Israels neste regjering "ikke vil framprovosere en krig" og at Netanyahu er interessert i å undersøke mulighetene for en fredsprosess. Likuds drusiske Knesset-medlem Ayoub Kara sier til tv-stasjonen Kanal 1 at han møtte syriske tjenestemenn som står nær Syrias alawittiske ledere. Netanyahus kontor avviser at Kara ble sendt til Washington for å møte representanter for syriske myndigheter, og sier de er ukjent med at noe budskap er overlevert fra Netanyahu til Damaskus. Knesset-medlem Yuval Steinitz, som er en lojal støttespiller til Netanyahu, toner kraftig ned betydningen av møtet i Washington og sier mannen Kara møtte i virkeligheten var den syriske opposisjonslederen Farid Ghadry. Ghadry er fratatt sitt syriske statsborgerskap og er ikke i forbindelse med regimet i Damaskus, understreker Steinitz. Ghadry har tidligere besøkt Israel og besøkt Knessets utenriks- og forsvarskomite. I følge Ha’aretz skal ikke Likud-representanten som møtte syriske representanter ha uttrykt noen vilje til å gjøre tilbaketrekninger fra Golan-høyden, slik myndighetene i Damaskus krever. Netanyahu skal være mest opptatt av å løse konflikten rundt Sheba-gårdene og landsbyen Ghajar på grensen mellom Israel og Libanon. Syrias president Bashar Assad sa på mandag at han er villig til å forhandle med enhver israelsk regjering, enten det er en venstre- eller høyreregjering. Assad ser på begge alternativer som ille. – Høyresiden dreper arabere og venstresiden dreper arabere, sa Assad til avisen Al Khalij.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart