Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hva Israel tilbød Hamas

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I regjeringsmøtet tirsdag kom det for første gang fram hva Israel har tilbudt Hamas i forhandlingene om løslatelse av Gilad Shalit. Olmerts utsending Ofer Dekel fortalte at Israel var villige til å løslate 325 palestinere, inkludert noen som har myrdet israelere. 144 av fangene krevde Israel å få sende til Gaza-stripen eller i eksil til utlandet, i stedet for hjem til Vestbredden. Hamas krevde løslatelse av ytterligere hundre fanger som utgjør deler av terrororganisasjonens militære toppledelse. Hamas avviste også Israels krav om å sende palestinere fra Vestbredden til Gaza-stripen eller utlandet. – Hadde vi gått med på kravene til Hamas ville det utgjort en alvorlig sikkerhetstrussel mot Israel, sa Yuval Diskin, sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet. – Å bøye av for kravene til Hamas ville gitt et dødelig støt til de moderate elementene i de palestinske selvstyremyndighetene og i hele Midtøsten, mens ekstremistene ville blitt kraftig styrket, sa Amos Yadlin, sjef for den militære etterretningen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart