Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel kan bruke Jeriko-rakettene

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Med 42 raketter av typen "Jeriko" kan Israel slå ut tre av hovedinstallasjonene i Irans atomprogram, skriver en amerikansk tenkesmie i en rapport som ble utgitt tirsdag. De mest avanserte Jeriko-rakettene skal ha rekkevidde til å nå Iran med et konvensjonelt stridshode på opptil 750 kilo, og kan treffe mål med noen få titalls meter nøyaktighet. – 42 raketter av denne størrelsen vil være nok til å "ødelegge eller alvorlig skade" de iranske atominstallasjonene i Natanz, Esfahan og Arak, sier Abdullah Toukan ved Center for Strategic and International Studies. Dersom Israel vurderer et luftangrep for å stanse Irans atomvåpenprogram til å være for risikabelt, kan bruk av Jeriko-rakettene være et alternativ.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart