Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israels syn på fienden blir mer ekstremt

Den israelske avisen Ha’aretz offentliggjør torsdag flere utdrag fra unge soldaters fortellinger av hva de opplevde under kampene mot Hamas på Gaza-stripen i januar. Flere utdrag fra en åpen samtale blant kampsoldater fra Yitzhak Rabins aspirantkurs ved Oranim Academic College i Tivon er varslet fredag. Det kommer fram noen få konkrete eksempler på at israelske soldater var lette på avtrekkeren og med overlegg ødela palestinsk eiendom. I et tilfelle skjøt en israelsk skarpskytter en palestinsk mor og hennes to barn, fordi hun forlot en bygning til venstre i stedet for å gå til høyre slik hun var beordret. – Jeg tror ikke skarpskytteren følte det så ille, fordi han tross alt, slik han så det, hadde gjort jobben sin i følge de ordre som var gitt. (…) Livet til palestinerne, er liksom veldig, veldig mindre viktig enn livet til våre soldater. Så når det gjelder dem kan de rettferdiggjøre det på den måten, sier en troppleder. I et annet tilfelle ble en eldre palestinsk kvinne skutt mens hun gikk hundre meter fra et hus som et israelsk kompani hadde gjort til hovedkvarter. Da ildgivningsreglene ble innstrammet var det noen soldater som klaget og uttrykte at "alle [sentralt på Gaza-stripen] er terrorister". Det blir også fortalt eksempler på at israelske soldater skrev "død over araberne" på husvegger og spyttet på palestineres familiebilder. Amos Harel, som er militærkorrespondent i Ha’aretz, mener beskrivelsene av de israelske soldatenes oppførsel viser at "Israels syn på fienden blir mer ekstremt". – Det har vært en jevn svekkelse [av IDFs etiske standard] – fra den første Libanon-krigen [1982] til den andre [2006], fra den første intifadaen [1987] til den andre [2000-2004], fra Operasjon Forsvarsmur [i 2002] til Operasjon Støpt Bly [2009], mener Harel. Bakgrunnsartikkel: – Alle land tar mer hensyn til sine egne soldater enn til fiendens sivile

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart