Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

De fleste soldatene oppførte seg skikkelig

En rekke israelske soldater tilbakeviser kritikken som har kommet fram fra noen soldater ved Yitzhak Rabins aspirantkurs ved Oranim Academic College i Tivon. – Jeg tror ikke det var noen soldater som var ute etter å drepe palestinere uten noen årsak, sier Assaf Danziger (21) fra Givati brigaden til Yedioth Aharonoth. – Det som skjedde der var ikke hyggelig for noen. Vi ønsket at det skulle slutte så raskt som mulig og prøvde å unngå kontakt med uskyldige sivile, legger han til. – Det var ingen tilfeller av vandalisme i noen av bygningene vi okkuperte. Vi gjorde bare det som var riktig og nødvendig. Ingen skjøt mot sivile. Folk gikk fritt forbi oss, forteller Danziger. – Det er alltid noen få idioter som ikke oppfører seg skikkelig, men de fleste soldatene representerte Israel med ære og med høy moral, sier en soldat fra fallskjermsoldatene. – I tre forskjellige tilfeller sjekket min kompanisjef soldatenes bagger for stjålet gods. De som stjal de minste ting, som for eksempel godteri, ble straffet hardt, sier han. – Vi fikk ikke lov å sove i palestinernes senger selv om vi ikke hadde noen alternativ liggeplass, og vi rørte ikke noe av maten deres selv om vi ikke hadde hatt nok å spise på to døgn, forteller den anonyme fallskjermsoldaten. En kompanisjef, Zuaretz, spør hvorfor soldatene som uttalte seg på aspirantkurset har vært stille om sine opplevelser i to måneder. – På et etisk og moralsk nivå var de forpliktet til å stanse hva de hevder har skjedd, og ikke vente to måneder før det kom fram i en lukket debatt, sier Zuaretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart