2500 politimenn vokter omstridt marsj

I dag arrangerer jødiske demonstranter fra Israels ytrehøyrefløy en marsj i utkanten av Umm al-Fahm, Israels største arabiske by. Mer enn 2500 politimenn er utplassert i byen for å unngå konfrontasjon mellom demonstrantene og byens innbyggere. Demonstrasjonsmarsjen er planlagt i lang tid, og demonstrantene har fått støtte helt opp i israelsk høyesterett til å gjennomføre marsjen. Politiet har forsøkt å nekte dem, fordi man frykter at den muslimske lokalbefolkningen vil bli provosert over demonstranter som vifter med israelske flagg. – Vi bor i en by med 150.000 arabere, og vi er ikke redde for gjengene i Umm al-Fahm, sier aktivisten Itamar Ben-Gvir. – Jeg kan ikke forstå at ingen er blitt arrestert i byen, på bakgrunn av de trusler som er kommet imot oss, legger han til. Jerusalem Post rapporterer at det er omkring hundre deltakere blant demonstrantene. Araberne i Umm al-Fahm har erklært generalstreik tirsdag, og sier de er forberedt på å hindre demonstrantene fra å ta seg inn i byen, om nødvendig med makt. – Når de angriper Umm al-Fahm, angriper de hele den israelsk-arabiske befolkning. Vi vil beskytte vår by og vårt hjemland, sier Knesset-medlem Afu Aghbaria fra Hadash-partiet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart