Jerusalem Post oppsummerer «David Weiss»-saken

Haviv Rettig Gur, journalist i Jeruslaem Post, oppsummerer tirsdag «David Weiss»-saken. Allerede i innledningen innrømmer Gur at Jerusalem Post «snublet», «delvis ved å ha kontakt med medlemmer av det jødiske samfunnet [i Norge] som vi ikke skulle ha trodd på».
Jerusalem Post gjengav en person, «David Weiss», som gav seg ut for å være norsk jøde og ansatt i det norske Forsvaret. Artikkelen startet en stor norsk pressejakt på David Weiss i norske skattelister, folkeregister og listen over ansatte i åpne og hemmelige deler av det norske Forsvaret. I helgen kunne Dagbladet avsløre at identiteten var falsk og at «Weiss» aldri har jobbet for Forsvaret.
I en av sine første artikler om antisemittisme i Norge kom Jerusalem Post også i skade for å antyde, med en tvetydig og uklar setning, at finansminister Kristin Halvorsen hadde ropt «Død over jøder» i en demonstrasjon i januar. Slike utrop og tilsvarende bannertekster ble registrert på flere demonstrasjoner under krigen i januar, men det kan ikke sies at Halvorsen selv ropte noe i denne retning.
Mot slutten av sin artikkel vender Gur tilbake til det opprinnelige spørsmålet: Hvordan er det med antisemittisme i Norge?
– Generelt forteller norske jøder at det ikke er utbredt antisemittisme i Norge. Norske jøder er en akseptert og respektert del av landet. Men, de legger til, at det er sjelde tilfeller av problemer fordi de er jøder, som regel ved at barn blir mobbet på skolen eller at muslimske innvandrere drar inn politikk i deres daglige omgang med jøder, avslutter Gur.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart