54 prosent er misfornøyd med regjeringen

På sin første dag i funksjon som regjeringssjef våkner Benjamin Netanyahu til en nedslående meningsmåling i Ha’aretz. 54 prosent av israelerne sier de er misfornøyd med den nye regjeringen, mindre enn en tredel sier de er fornøyd. Netanyahus regjering har ikke rukket å gjøre noen politiske grep som kan gjøre den upopulær, så det er nok først og fremst regjeringens oppblåste størrelse (30 statsråder og 7 visestatsråder) og noen upopulære utnevnelser som faller dårlig i smak blant israelerne. Kun 25 prosent av israelerne støtter at Avigdor Lieberman fra Israel Beiteinu ble utenriksminister. Et flertall mener han ikke bør representere Israel i utlandet. Finansminister Yuval Steinitz er også et omstridt valg. 22 prosent sier de støtter valget av Steinitz, 27 prosent sier de er imot. Den politiske erfaringen til Steinitz er først og fremst knyttet til sikkerhetspolitikk, og ikke til økonomi. Forsvarsminister Ehud Barak er for øyeblikket den mest populære statsråden i regjeringen. To av tre israelere mener han er rett mann på rett sted. Det står dårligere til med tilliten til Baraks parti. Dersom det ble avholdt Knesset-valg nå, ville Arbeiderpartiet mistet en tredel av velgerne sine, og gått ned fra 12 til 8 mandater.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart