Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

54 prosent er misfornøyd med regjeringen

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På sin første dag i funksjon som regjeringssjef våkner Benjamin Netanyahu til en nedslående meningsmåling i Ha’aretz. 54 prosent av israelerne sier de er misfornøyd med den nye regjeringen, mindre enn en tredel sier de er fornøyd. Netanyahus regjering har ikke rukket å gjøre noen politiske grep som kan gjøre den upopulær, så det er nok først og fremst regjeringens oppblåste størrelse (30 statsråder og 7 visestatsråder) og noen upopulære utnevnelser som faller dårlig i smak blant israelerne. Kun 25 prosent av israelerne støtter at Avigdor Lieberman fra Israel Beiteinu ble utenriksminister. Et flertall mener han ikke bør representere Israel i utlandet. Finansminister Yuval Steinitz er også et omstridt valg. 22 prosent sier de støtter valget av Steinitz, 27 prosent sier de er imot. Den politiske erfaringen til Steinitz er først og fremst knyttet til sikkerhetspolitikk, og ikke til økonomi. Forsvarsminister Ehud Barak er for øyeblikket den mest populære statsråden i regjeringen. To av tre israelere mener han er rett mann på rett sted. Det står dårligere til med tilliten til Baraks parti. Dersom det ble avholdt Knesset-valg nå, ville Arbeiderpartiet mistet en tredel av velgerne sine, og gått ned fra 12 til 8 mandater.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart