Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Olmert var Israels verste statsminister

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Caroline Glick, høyreorientert politisk kommentator og viseredaktør i Jerusalem Post, mener Ehud Olmert har vært den verste statsministeren i Israels historie. I sin kritikk vektlegger ikke Glick de økonomiske krumspringene som Olmert er mistenkt for å ha gjort for privat fortjeneste. Hun lager en liste over feilslått politikk. Da Olmert kom til makten i 2006 gikk han inn for omfattende ensidige tilbaketrekninger fra Vestbredden. Planen ble bombet i stykker, med raketter i tusentall fra Libanon og Gaza-stripen – områder som Israel tidligere hadde trukket seg ensidig ut av (2000 og 2005). Olmert har ikke klart å stanse våpensmuglingen inn til Gaza og har, slik Glick ser det, ledet Israel til nederlag i to kriger. – Olmerts strategiske lederskap under Operasjon Støpt Bly demonstrerte at han fortsatt hadde det samme feilaktige og farlige strategiske utgangspunkt som da han ledet landet til det skammelige nederlaget i Libanon, mener Glick. Olmert hadde alt for lite fokus på trusselen fra Iran, hevder Glick. – I stedet for å konsentrere diplomatisk innsats for å overbevise verdens land om nødvendigheten av å stanse Iran fra å få verktøyene til å ødelegge den jødiske staten og dominere regionen og oljeøkonomien, konsentrerte Olmert sin diplomatiske innsats på å styrke terrororganisasjonen Fatah i forhold til terrororganisasjonen Hamas, skriver Glick.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart