Terrorangrep var test av Netanyahu

Shaul Goldstein, leder av regionalrådet i Gush Etzion, mener terrorangrepet i Bat Ayin torsdag var en test på statsminister Benjamin Netanyahu. Angrepet skjedde mindre enn to døgn etter at Netanyahus nye regjering var tatt i ed. Israels nye statsminister har gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å gjøre alt som står i deres makt for å arrestere terroristen som drepte en 13 år gammel gutt og knuste hodeskallen til en 7 år gammel gutt med øks. Bat Ayin er en bosetning med 150 familier, de fleste en blanding av spirituelle og ultra-religiøse bosettere. Noen av dem har også tilhørt en høyreekstrem, voldelig undergrunnsbevegelse. 7-åringen som ble skadet torsdag er sønn av Ofer Gamliel, en av tre bosettere fra Bat Ayin som ble dømt for terrorplaner i 2003. Gamliel fikk fengselsstraff i 15 år for å ha planlagt å plassere en bombe ved en arabisk jenteskole i Øst-Jerusalem. Torsdag ettermiddag avviste Ofer Gamliel å besøke sin sønn på sykehuset i følge med fengselsbetjenter. Gamliel krevde å få permisjon fra fengselet uten vakter. Beboerne i Bat Ayin har valgt å ikke bygge noe sikkerhetsgjerde rundt bosetningen, fordi de mener det er et svakhetstegn og at andre sikkerhetstiltak er tilstrekkelige. Terroristen kunne dermed bevege seg fritt inn til det lokale kommunehuset hvor barna lekte.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart