I praksis liten forskjell mellom Obama og Bush når det gjelder Iran

Amir Oren, militærkorrespondent i Ha’aretz, mener det i praksis er liten forskjell mellom Barack Obamas og George W. Bushs politikk i forhold til Iran. "Forskjellen er bare i stil, ikke i innhold", skriver Oren. Toneangivende politikere og rådgivere i Washington mener Iran kommer til å fortsette utviklingen av atomvåpen, og at økonomisk og diplomatisk press ikke vil kunne stanse prosessen. Da gjenstår et militært alternativ. I første omgang venter Obama. Først er det valg i Iran i juni og valg i Libanon samme måned. Til høsten er det også valg i Tyskland, og sannsynligvis også i Storbritannia. Da vil det bli avklart hvem Obama vil ha med seg "i skyttergravene". – Slik vil 2009 forsvinne uten noen avgjørelse, men ikke hele 2010, fordi november 2010 er det valg til Kongressen, og deretter vil Demokratene straks begynne å organisere Obamas gjenvalg. Sommeren 2010 vil bli avgjørende, fordi på det tidspunkt vil evakueringen av de fleste amerikanske styrkene i Irak være avsluttet og færre sårbare mål vil være igjen for Irans gjengjeldelsesangrep, skriver Oren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart