To ulike syn på fredsprosessen

Yitzhak Rabin, som var Israels statsminister under innledningen av Oslo-prosessen på 1990-tallet, gikk inn for å "handle mot terror som det ikke var noen fredsprosess og fortsette fredsprosessen som om det ikke var noen terror". Statsminister Ariel Sharon la om kursen, og sa nei til forhandlinger mens Israel var under angrep. I dette fikk han støtte fra USAs president George W. Bush, spesielt i hans første presidentperiode. Under statsminister Ehud Olmert, og mot slutten av Bushs andre presidentperiode, vendte man tilbake til Rabins strategi. Målet med Annapolis-prosessen var å forhandle frem en endelig sluttstatus-avtale, til tross for at terroren fra Hamas og andre terrororganisasjoner fortsatte. Mye tyder på at statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister Avigdor Lieberman vil vende tilbake til Sharons utgangspunkt, og sette terrorbekjempelse som et første ufravikelig krav til palestinske myndigheter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart