Beduinjente åpnet ild i militærleir

En 16 år gammel beduinjente forsøkte tilsynelatende å gjennomføre et terrorangrep mot en leir for israelske grensesoldater i Negev lørdag. Basma Awad al-Nabari kom til leiren ved Shoket-krysset kort tid før klokken 2, og gikk opp til hovedporten. Da hun kom helt opp til vakten dro hun frem et håndvåpen, men han klarte å unngå skuddene. Angriperen løp deretter litt bort og tok dekning. Vakten og en annen offiser prøvde å overtale henne på arabisk til å overgi seg, men jenten begynte på ny å skyte og hun ble drept i skuddvekslingen som fulgte. I beduinjentens personlige eiendeler har israelsk politi funnet brev hvor Basma skriver at hun ønsket å bli shahid, å dø i hellig krig for Allah. Det kommer også fram at hensikten med skyteangrepet var å hevne Israels behandling av palestinerne på Gaza-stripen. – I følge det vi har funnet, var dette et godt planlagt angrep. Våpenet hennes var godt skjult. Et stort angrep ble avverget, sier en politikilde til Jerusalem Post. Al-Nabari klanen hevder israelsk politi lyver og at jenta ble skutt uten grunn. Basmas foreldre og en onkel er arrestert av politiet, mistenkt for å ha kjent til jentas planer uten å stanse henne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart