Vi vil frigjøre Golan «ved fred eller krig»

– Dagen da vi skal frigjøre [Golan] er nær – ved fred eller krig, sier Syrias president Bashar Assad til Qatar-avisen A-Sharq torsdag. – Denne fienden [Israel] ønsker ikke fred. Hva er alternativet? Den parallelle veien til fredsprosessen er motstandskamp [arabisk betegnelse på terrorkrig mot Israel]. Israeleren vil ikke komme av egen fri vilje, så det er ikke noe alternativ enn at han skal komme av frykt, sier Assad i følge avisen. Den syriske presidenten fikk spørsmål om hvorfor Syria ikke åpner en direket front mot Israel på Golan-høyden. Assad forklarer at motstandskamp blant de arabiske innbyggerne på Golan er vanskelig, siden de fleste sivile ble utvist under krigen i 1967. I tillegg må selvmordsbombere tro at deres sak er rettferdig, man lar seg ikke overtale til noe slikt. Her innrømmer Assad indirekte at deler av den arabiske lokalbefolkningen på Golan, som i hovedsak er drusere, i en varierende grad er positivt innstilt til Israels kontroll over området. Assads siste resonnement er mest oppsiktsvekkende. – Motstandskamp bryter ut når det ikke er noen statlig infrastruktur som forbereder seg på å frigjøre landet, og i vårt land er hæren og økonomien lagt opp til å frigjøre, sier Assad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart