Mer etterretningssamarbeid mot Iran

Ha’aretz rapporterer tirsdag om økt etterretningssamarbeid mellom CIA, Mossad, Storbritannias MI6 og Tysklands BND i kampen mot Irans rolle i internasjonal terror og atomprogram. Etterretningstjenestene til de arabiske landene Egypt, Jordan, Saudi-Arabia deltar også i samarbeidet. Både Mossad og CIA skal ha bidratt med informasjon som ledet til Hizbollah-gruppen som ble avslørt i Egypt i vinter, forteller Philippe Vasset, redaktør for et nettsted med etterretningsnyheter. Egyptiske kilder sier Hizbollah-agentene hadde som mål å gjennomføre terrorangrep mot Suez-kanalen og turiststeder på Sinai-halvøya. – De prøvde å undergrave vår stilling i regionen, skade vår økonomi og våre forbindelser til andre land i området, sier en sentral egyptisk kilde. – Egypts president Hosni Mubarak forstår at Iran har gjort Egypt og Sinai til en frontsone for operasjoner. Det er ikke rart han er bekymret, sier en israelsk sikkerhetskilde.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart