Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sveits kan ikke skjule seg bak «nøytralitet»

Hans-Rudolf Merz, presidenten i Sveits, tok mandag imot Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Merz forsvarte møtet med Holocaust-benekteren og sa at Sveits er opptatt av å være "nøytrale". – Det var umulig å forbli nøytral overfor ondskapen under Den andre verdenskrig, og det er umulig å forbli nøytral i møte med Ahmadinejad, svarer Yitzhak Meir, Israels tidligere ambassadør i Sveits. Historieprofessor Arieh Kochavi påpeker at Sveits påståtte "nøytralitet" under andre verdenskrig også var problematisk. – Sveitsiske myndigheter lot tyske bakkestyrker passere gjennom sitt territorium og opprettholdt økonomiske og forretningsmessige forbindelser med Tyskland. I virkeligheten samarbeidet Sveits med Tyskland og gav aktiv bistand til den tyske krigsinnsatsen, sier Kochavi til Yedioth Aharonoth. I 1938 krevde Sveits at Tyskland skulle stemple en "J" i passet til sine jøder, for å forhindre at de emigrerte til Sveits. Først da landets ledere forstod at de allierte kom til å vinne, og først etter økonomiske sanksjoner, skiftet Sveits side.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart