Amerika aksepterer alle våre avgjørelser

Avigdor Lieberman har gitt sitt første omfattende intervju om utenrikspolitikk etter at han ble Israels utenriksminister i slutten av mars. Han mener Obama-administrasjonen ikke vil komme med nye fredsinitiativ som går på tvers av israelske interesser. – Tro meg, Amerika aksepterer alle våre avgjørelser, skal Lieberman ha sagt til den russiske avisen Moskovskiy Komosolets. Lieberman peker nå ut Afghanistan og Pakistan som Israels største strategiske trusler. Bak dem kommer Iran og Irak, i følge utenriksministeren. – Pakistan har atomvåpen og er et ustabilt land. I Afghanistan truer Taliban med å ta over. Denne kombinasjonen danner et smitteområde av radikalisme styrt i [Osama] bin Ladens ånd, sier Lieberman. Utenriksministeren, som vokste opp som russisk-talende jøde i Sovjetunionen, sier han vil legge vekt på forholdet til Moskva. – Russland har en spesiell innflytelse i den muslimske verden, og jeg ser på landet som en strategisk partner som spiller en nøkkelrolle i Midtøsten, sier Lieberman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart