Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

EU kan ikke diktere Israels politikk

Statsminister Benjamin Netanyahu vil ikke bøye av for press fra EU. Fordi Netanyahu hittil har nektet å ta åpent til orde for en tostats-løsning etter at han ble statsminister, har EU valgt å holde pause i samtalene som skal oppgradere Israels forbindelse til det europeiske fellesskapet. – Ikke sett betingelser for oss, skal Netanyahu ha sagt til Tsjekkias statsminister Mirek Topolanek torsdag. Tsjekkia har for tiden presidentvervet i EU. – Fred er ikke mindre i Israels interesse enn i Europas interesse, og det er ikke nødvendig å gjøre oppgraderingen av forbindelser med Israel avhengig av framgangen i fredsprosessen, sa Netanyahu. – Vi holder på med å gjennomgå vår politikk [i forhold til fredsprosessen og palestinerne], så dere må ikke presse oss til å forhaste oss, skal Netanyahu ha sagt i følge Barak Ravid i Ha’aretz. Topolanek gav uttryk for at EU går imot vekst i bosetningene på Vestbredden, og mener det vil kunne forhindre etableringen av en palestinsk stat. – Dersom israelere ikke kan bygge hjem på Vestbredden, må heller ikke palestinerne få lov til det, svarte Netanyahu. – Jeg har ingen planer om å bygge nye bosetninger, men hvis noen vil bygge en ny bolig [i en eksisterende bosetning], er det ikke noe problem, la Netanyahu til. Israels statsminister omtalte Vestbredden som "omstridt område" som det må forhandles over.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart