Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tony Blair har tro på Netanyahu

Midtøsten-utsending Tony Blair, som representerer "Midtøsten-kvartetten" FN, EU, USA og Russland, tror absolutt Benjamin Netanyahu kan være en fredsskaper i Midtøsten. Dette kommer frem i et intervju med sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post. Storbritannias tidligere statsminister ser muligheter til å gjennomføre forhandlinger "fra toppen og ned" og forbedre økonomi og sikkerhet "fra bunnen". Netanyahu fortalte Blair på onsdag at han vil lede en egen komite for å forbedre økonomi og livskvalitet for palestinerne på Vestbredden. Dette er helt etter Blairs ønske. Han mener Annapolis-prosessen ble mislykket fordi den ensidige konsentrerte seg om forhandlinger mellom topplederne, uten at det ble gjennomført parallelle tiltak for å fremme økonomi og sikkerhet på detaljnivå. – Stater handler ikke om kart. Stater handler om institusjoner. Det handler om evne til å styre. Det handler om hva som faktisk skjer innenfor det definerte territorium. Du kan ha et kart med en grense, uten at det er hva jeg vil anerkjenne som en stat når det kommer til funksjonalitet. Det er årsaken til at jeg tror [Annapolis] ikke lykkes, sier Blair. For øyeblikket er Netanyahu uvillig til å snakke om en palestinsk stat og palestinske myndigheter nekter å anerkjenne Israel som en jødisk stat. Blair tror slike forskjeller kan løses "dersom alt beveger seg framover". Blair mener Israel må forstå hvor alvorlig palestinerne ser på de jødiske bosetningene på Vestbredden. – Dette er noe som vil bli diskutert i løpet av de neste ukene, og det er nok ikke lurt å gå inn i alle detaljene, men personlig tror jeg at det er løsninger også på denne saken… Jeg tror ikke det har gått så langt at vi ikke fortsatt kan ha en palestinsk stat, sier Blair.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart