Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vil Irak kreve erstatning fra Israel?

En jødisk organisasjon kalt Nachum har varslet at de vil kreve erstatning på vegne av irakiske jøder som flyktet fra Irak etter Israels opprettelse i 1948. Organisasjonen hevder den jødiske minoriteten etterlot seg eiendommer som er verdt over 600 milliarder kroner i dagens verdi. Irakiske myndigheter hevder jødenes flukt fra landet på 1940- og 1950-tallet var frivillig. I artikkelen Jødenes flukt fra arabiske land blir det dokumentert hvordan jødene ble presset ut av landet med vold og diskriminering. For å kontre det jødiske kravet foreslår den irakiske parlamentarikeren Muhammad Naji Mahmoud å kreve erstatning fra Irael for ødeleggelsene i forbindelse med bombingen av Osirak-reaktoren i 1981. Mahmoud krever Irak har rett på kompensasjon på flere millionoer dollar fra Israel, rapporterer Doron Peskin i Yedioth Aharonoth. Mahmoud understreker at et slikt erstatningssøksmål ikke vil innebære noen anerkjennelse av Israel. Iraks president Jalal Talabani har tidligere gått imot å søke erstatning for 1981-angrepet på atomreaktoren, fordi det kunne få Israel "til å kreve milliarder som erstatning for ødeleggelse av jødisk eiendom".


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart