Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Arabiske stater reviderer fredsinitiativ

Noen av Israels arabiske naboland arbeider for å revidere og detaljere det "arabiske fredsinitiativet" for å gjøre det akseptabelt for Israel, rapporterer den arabiske London-avisen Al-Quds Al-Arabi onsdag. Artikkelen bygger på palestinske kilder. Ideen om et revidert arabisk fredsinitiativ skal ha kommet opp under et møte mellom USAs president Barack Obama og Jordans kong Abdullah II i Det hvite hus i april. Obama ba de arabiske lederne å klargjøre noen av formuleringene som er vage i det eksisterende forslaget. – Obama ba de arabiske land sette opp en tidsplan for normalisering og etablering av diplomatiske bånd med Israel, noe som vil oppmuntre Israel til å gjennomføre de nødvendige tiltak for å skape en demilitarisert palestinsk stat, sier palestinske kilder til avisen. Det reviderte fredsforslaget skal også ta til orde for en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, med gamlebyen som "internasjonal sone". Grensespørsmålet når det gjelder Vestbredden vil bli løst med bytte av landområder (fordi Israel vil beholde deler av Vestbredden hvor det er bygd store bosetninger). Ifølge de palestinske kildene vil det nye initiativet ta hensyn til at "rett til å vende tilbake" for palestinske flyktninger og deres millioner av etterkommere blir sett på som en eksistensiell trussel mot den jødiske staten. – Flyktningene kan ikke vende tilbake til de palestinske områdene som ble okkupert i 1948 (landområdene som i dag utgjør staten Israel uten Vestbredden og Gaza-stripen, red. anm.), for amerikanerne mener dette vil være en fare for Israels framtid, sier de anonyme palestinske kildene til den arabiske avisen. Obama går inn for en løsning av flyktningeproblemet ved at flyktningene får fast bosetning i en framtidig palestinsk stat og i arabiske land. Et endelig utkast vil kreve godkjenning under et møte i Den arabiske liga.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart