Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Paven gav ingen unnskyldning

Pave Benedict XVI besøkte mandag minnesalen for Holocaust-ofre ved Yad Vashem i Jerusalem. – Jeg har kommet for å stå i stillhet foran monumentet som er reist for å ære de millioner av jøder som ble drept i den forferdelige tragedien Shoah [det hebraiske ordet for Holocaust], sa paven i sin tale. – Kirken vil be og arbeide utrettelig for å sikre at slikt hat aldri vil herske i menneskenes hjerter igjen, la han til. I israelske medier blir det lagt vekt på at Benedict XVI kommer fra Tyskland, og det blir ofte påpekt at den katolske kirkens overhode under andre verdenskrig var passiv overfor nazistenes utryddelse av jødene. Men paven kom ikke med noen unnskyldning, verken på vegne av sitt folk eller sin forgjenger i Vatikanet. – Det var noe som manglet [i pavens tale], mener rabbiner Israel Meir Lau, styreleder for Yad Vashem-rådet. – Paven nevnte ikke tyskerne eller nazistene som deltok i slakten, og kom ikke med et ord av anger, sier Lau. – Jeg forventet ikke en unnskyldning, men jeg forventet mer, sier Avner Shalev, styreleder for Yad Vashem. Onsdag formiddag besøker paven Vestmuren i Jerusalem.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart