Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jødiske bosettere kan bli i palestinsk stat

Ahmed Qureia, en av Fatahs mektigste menn og tidligere PA-statsminister, mener jødiske bosettere på Vestbredden kan fortsette å bo i områder som innbyggere av en palestinsk stat, "akkurat som israelske arabere bor blant israelere [i Israel]". – De kunne ha både palestinsk og israelsk statsborgerskap. Dersom de ønsker det er de velkomne, sier Qureia i et omfattende intervju med Akiva Eldar i Ha’aretz. I den siste runden med forhandlinger mellom Israel og PA var Qureia leder for gruppen som forhandlet med Israels daværende utenriksminister Tzipi Livni. Nå presenterer han en klar betingelse for at forhandlingene skal bli gjenopptatt. – Det vil ikke bli noen forhandlinger dersom det ikke blir fullstendig stans i bosetningene, inkludert det israelerne kaller "naturlig vekst", sier Qureia. – Det vil ikke bli noen forhandlinger før Israel evakuerer utpostene som er etablert etter 2001 […] og fjerner veisperringene som deler opp Vestbredden, legger Qureia til. Statsminister Benjamin Netanyahu har krevd at palestinerne anerkjenner Israel som en jødisk stat før forhandlinger kan bli gjenopptatt. – Det er ikke rettferdig å kreve at vi anerkjenner dere som en stat for det jødiske folk, fordi det betyr en evakuering av arabere fra Israel og en forhåndsbestemmelse på flyktningenes framtid, før forhandlingene er over. Vår avvisning [av Netanyahus betingelse] er ubrytelig, svarer Qureia. For fem år siden sa Arafat til Ha’aretz at han forstår at Israel er en jødisk stat, påpeker journalist Eldar. – Men han presenterte det ikke [skriftlig], svarer Qureia. Fatah-lederen varsler at palestinerne vil insistere på suverenitet over Tempelplassen. – Selvfølgelig. Det er det nest viktigste plassen i den muslimske verden, sier Qureia.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart