Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hva var det Abbas avviste?

For noen uker siden fortalte PA-formann Mahmoud Abbas til Washington Post at tidligere statsminister Ehud Olmert, i de hemmelige forhandlingene som pågikk i 2007-2008, aksepterte prinsippet om palestinske flyktningers "rett til å vende tilbake" til Israel, og at Olmert var vililg til å ta imot tusenvis av flyktninger. Dette blir avvist av Olmert. – Jeg tilbød kun palestinerne å ta imot "et veldig, veldig lite antall" flyktinger, men jeg avviste prinsippet om en omfattende "rett til å vende tilbake", sier Olmert til Newsweek. Olmert sier han ville la noen få flyktninger fra 1948 slippe inn som en "humanitær gest" til PA. Abbas hevdet også i intervjuet at han hadde fått tilbud fra Olmert om en palestinsk stat på 97 prosent av Vestbredden. Olmert hadde også presentert kart som viste dette, sa palestinernes leder. Olmert bekrefter at han hadde vist kart med forslag til landfordeling, men sier Israel ville beholde 6,3 til 6,5 prosent av Vestbredden. Disse arealene skulle kompenseres med landområder andre steder, og med en åpen korridor mellom Vestbredden og Gaza-stripen. Olmert opplyser også at hans siste tilbud til palestinerne inneholdt et forslag om deling av suverenitet over de hellige stedene i Jerusalem mellom Israel, PA, USA, Saudi-Arabia og Jordan. Ingen av partene skulle hevde noen eksklusiv suverenitet over områdene. Abbas sa til Washington Post at han hadde avvist Olmerts fredstilbud fordi "avstanden [mellom partene] var for stor".


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart