Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Haim Ramon trekker seg fra Knesset

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Haim Ramon (bildet) leverer sin oppsigelse fra Knesset mandag ettermiddag. Onsdag holder Kadima-politikeren sin siste tale, like før oppsigelsen trer i kraft. Ramon går over i jobb hos en av Israels ledende entreprenører, men kommer fortsatt til å ha en fot inne i politikken som leder av styret til Kadima. På 1990-tallet var Ramon en av de unge kandidatene som lå an til å følge etter Yitzhak Rabin og Shimon Peres som leder av Arbeiderpartiet. Ramon nådde aldri opp, det nærmeste han kom til å bli partileder var i 2002 – da han fikk 7 prosent av stemmene i partiledervalget. I januar 2006 meldte Ramon overgang fra Ap til Kadima. I august 2006 måtte han gå av som justisminister etter at han gav en kvinnelig soldat et uønsket kyss på munnen én måned tidligere. I januar 2007 ble han dømt til 120 timers samfunnstjenste for seksuell trakassering. I juli 2007 vendte Ramon tilbake til Ehud Olmerts regjering. Ramon blir erstattet i Kadimas Knesset-gruppe av Yulia Shamalov-Berkovich, en russisk-språklig innvandrer som flyttet til Israel i 1979.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart