Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Flytur med kunstig hjerte

Gershon Gefen er israeler, 71 år gammel. Det som skiller ham fra de fleste andre, er at han har fått et kunstig hjerte. Det ble operert inn på et sykehus i Petah Tikva i Israel i 2008. Operasjonen ble utført av to israelske leger og en tysk spesialist som ble hentet for anledningen. Gefen har en datter i USA, og ville gjerne besøke henne. Det viste seg lettere sagt enn gjort. Man visste ikke om noen andre som hadde fløyet over Atlanteren med et kunstig hjerte. Gefen måtte lete lenge etter et forsikringsselskap som ville gi ham helse- og reiseforsikring. Enda vanskeligere ble det å finne et flyselskap som ville ta ham med. Man fryktet at elektronikken i og rundt det kunstige hjertet ville virke forstyrrende på flyets elektronikk (av lignende grunner som at mobiltelefoner skal være slått av). Men ved hjelp av medisinsk og teknisk ekspertise fikk man overbevist det israelske flyselskapet El Al om at det nok ville gå bra. Hans systemer trengte opplading under flyturen, men det gikk bra. Og det ble laget en omkopling slik at han kunne bruke strømmen i USA på 110 volt. (I Israel er den, som i Norge, 220 volt.) Gefen var i USA i tre uker og kom trygt tilbake til Israel. Det er ingen tilfeldighet at den første med kunstig hjerte over Atlanteren var en israeler. Israels helsevesen ligger blant de fremste i verden på mange felter, og er med på å drive utviklingen fram.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart