Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu og Mitchell kom ikke til enighet

Tautrekkingen mellom Washington og Jerusalem når det gjelder bosetningsvekst på Vestbredden fortsetter. I følge noen arabiske medier skal statsminister Benjamin Netanyahu ha tilbudt en ni måneder lang byggestans i møte med USAs Midtøsten-utsending George Mitchell onsdag. Netanyahu selv avviste å gi noen detaljer fra møtet til israelske journalister. Da han fikk spørsmål om han hadde gått med på en byggestans bare lo den israelske statsministeren, ifølge Jerusalem Post. Ha’aretz melder torsdag morgen at Obama-administrasjonen har gått med på å holde Øst-Jerusalem utenfor en eventuell byggestans. USA kommer ikke til å støtte jødisk byggeaktivitet i Øst-Jerusalem, men de kommer heller ikke til å kreve at den israelske regjeringen skal erklære noen byggestans. – Mitchell har forstått at Netanyahu ikke kan erklære noe byggestans i Øst-Jerusalem, sier israelske og vestlige diplomater til avisen. Israel krever at en eventuell byggestans har en klar "exit plan". Dersom ikke PA og arabiske stater svarer med normaliseringstiltak i byggestansperioden, krever Israel en amerikansk garanti om at Washington ikke vil sette seg imot at bygging blir gjenopptatt. I neste uke sender Netanyahu to utsendinger til Washington for å fortsette dialogen med Mitchell.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart