Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ehud Olmert tiltalt for tre forhold

For første gang i Israels historie må en tidligere statsminister sitte på tiltalebenken i en domstol. Statsadvokaten to søndag ut tiltale mot Ehud Olmert for tre forhold, som inkluderer straffbare handlinger som bestikkelser, bedrageri, korrupsjon, dokumentforfalskning og skatteunndragelse. Olmert var statsminister i Israel fra januar 2006 til mars 2009. Påtalemyndigheten mener Olmert misbrukte sin politiske posisjon for å skaffe seg økonomisk fordel på en systematisk måte over lengre tid. Det skal ha skjedd på en måte som "gikk imot loven, normene og reglene som et regjeringsmedlem og en offentlig tjenestemann er forpliktet på". Det første forholdet Olmert er tiltalt for er Rishon Tours-saken. Olmert skal ha fått dekket de samme flyreisene både to og tre ganger fra det offentlige og ulike organisasjoner i perioden 2002-2006. På denne måten skal Olmert ha lurt til seg over en halv million kroner, som han brukte til private flyreiser for seg og sin familie. Det andre forholdet er Talansky-saken. I perioden 1997-2005 mottok Olmert mer enn 3,6 millioner kroner i støtte fra den amerikanske millionæren Morris Talansky. Påtalemyndighetene mener hele eller deler av dette beløpet ble gitt som bestikkelse. Det tredje forholdet er Investeringssenter-saken, hvor Olmert som industri- og handelsminister i 2002, sørget for å fremme en eiendomsavtale for sin advokatvenn Uri Messer. Olmert skulle ha erklært seg selv inhabil, hevder påtalemyndighetene. – Vi gjør oss klar til å bevise at Ehud Olmert er uskyldig, sier hans forvarsadvokater i en pressemelding. BAKGRUNN: Ehud Olmert mistenkt for korrupsjon (31.07.08)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart