Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

«Hemmelig» Moskva-reise reiser spørsmål

Mandag avla statsminister Benjamin Netanyahu et hemmelig besøk i Moskva. I løpet av dagen fikk israelske journalister høre at Netanyahu var på en "militær tur". Mandag kveld meldte statsministerens kontor, på vegne av Netanyahus militærattache, at statsministeren hadde besøkt et "sikkerhetsanlegg i Israel". Først tirsdag kom sannheten for en dag, da storavisen Yedioth Aharonoth meldte at Netanyahu hadde besøkt Moskva med et privat jetfly. Netanyahus besøk var et forsøk på å stanse Russland i å levere luftforsvarssystemet S-300 til Iran. Samtalene dreide seg også om Moskvas uvilje mot å innføre nye sanksjoner mot Iran på grunn av deres atomprogram. Også andre sikkerhetsrelaterte spørsmål kan ha vært på agendaen. Barak Ravid i Ha’aretz sitter fortsatt igjen med mange spørsmål etter hendelsen. Hvorfor måtte Netanyahu besøke et vennligsinnet land som Russland i hemmelighet? Tidligere statsminister Ehud Olmert, som avla et liknende besøk i Moskva for to år siden, varslet om turen noen få timer på forhånd. Hvorfor gjennomførte Netanyahu reisen bak ryggen til utenriksdepartementet og den israelske ambassaden i Moskva, som er ansvarlige for kontaken med Russland? Det mest overraskende er at Yedioth Aharonoth fikk lov å trykke avsløringen. Dersom besøket var så hemmelig, hvordan er det mulig at statsministerens kontor lot militærsensoren trykke reportasjen og sakene som ble diskutert under møtet? Militærattache Meir Kalifi og nasjonal sikkerhetsrådgiver Uzi Arad fulgte Netanyahu på reisen til Moskva. Kun forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Avigdor Lieberman skal ha kjent til reisen før den fant sted.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart