Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

9/11 var et vendepunkt

Ha’aretz-journalisten Yoel Marcus var hos frisøren da han så de første tv-bildene av 11. september-angrepet i USA.
– I løpet av de første sekundene trodde jeg at jeg så utdrag fra en skrekkfilm, men det ble raskt klart at vi var vitne til det største, mest overraskende terrorangrep som noensinne er gjennomført, skriver Marcus på åtteårsdagen for terrorangrepet.
Hva skjedde 11. september 2001? 19 arabiske flykaprere tok kontroll over fire sivile passasjerfly. Med flyene drepte de omkring tre tusen mennesker, skadet omkring seks tusen andre og gjorde eiendomsskader for flere milliarder kroner. 11. septemer rystet selvtilliten til USA. Hadde flyene krasjet inn i Twin Towers én time senere, da flere arbeidere og turister ville ha kommet til området, kunne antallet drepte blitt flere titusen.
Israelske myndigheter har lært av 9/11. Marcus tror ikke et tilsvarende angrep vil være mulig mot noen av skyskraperne i Israel. Et passasjerfly som ikke identifiserer seg selv vil ikke bli tillatt i israelsk luftrom. I 1973 skjøt det israelske luftforsvaret ned et passasjerfly fra Libya med 160 passasjerer over Sinai fordi flykapteinen ikke fulgte ordrer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart