Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Obama lykkes ikke med toppmøte

Aluf Benn, journalist i den venstreorienterte avisen Ha’aretz, mener president Barack Obama ikke lykkes med toppmøtet for israelske og palestinske ledere i New York. – Obama har ikke klart å mobilisere en eneste tilhenger i Israels offentlighet eller politiske liv som vil stå opp mot Netanyahu og be ham akseptere presidentens initiativ og rase mot en "tostatsløsning". Israelerne tror ikke etablering av en stat ledet av Mahmoud Abbas vil forbedre deres situasjon på noen måte, skriver Benn. Han fortsetter: "Den mest innbitte ideologiske venstresiden kjemper mot de israelske forsvarsstyrkene i pasifismens navn og ønsker seg en binasjonal stat [énstatsløsning] i likhetens og frihetens navn. Høyresiden ønsker seg en binasjonal stat i Stor-Israels navn, oppfyllelse av bibelske løfter og sikkerhet ved å dominere bakketoppene. Det israelske politiske sentrum, som strekker seg fra kultur- og sportminister Limor Livnat og utdanningsminister Gideon Sa’ar i Likud, via Knesset-medlem Tzipi Livni og Shaul Mofaz i Kadima til president Shimon Peres (senest Kadima) og forsvarsminister Ehud Barak i Arbeiderpartiet, aksepterer i praksis vurderingen til Netanyahu og utenriksminister Avigdor Lieberman om at det ikke er mulig å løse problemet, at araberne aldri vil anerkjenne en jødisk stat og at Israels eneste strategiske mulighet er avskrekking støttet ved maktbruk." I FNs generalforsamling nevnte Obama "jenten i Sderot som lukker øynene i frykt for at en rakett vil ta livet av henne i løpet av natten". – Obamas omsorg er rørende, men de fleste israelere tror militæroperasjonen mot Hamas vinteren 2008/2009 gav barna i Sderot mye mer følelse av trygghet enn fredsprosessen som Obama foreslår, skriver Benn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart