Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Plutselig støtter Israel USAs sanksjoner

Frem til for noen få uker siden uttrykte israelske ledere stor skepsis til mulighetene for å stanse Irans atomvåpenprogram med økonomiske sanksjoner. Vesten var for sent ute og viste for liten vilje til å gjennomføre tøffe nok tiltak. I tillegg fikk man neppe med Russland og Kina på laget, argumenterte israelerne. Nå har tonen i Jerusalem endret seg, rapporterer Amos Harel i Ha’aretz. For det første har håpet om å få med Moskva på effektive sanksjoner økt etter at Obama droppet planene om utplassering av rakettskjold i Øst-Europa. Israelerne merker også større fasthet fra Obama-administrasjonen. – Israel trenger nå å vise Obama-administrasjonen og det internasjonale samfunn at landet er en lagspiller, et land som støtter omfattende ikke-militære alternativer. På et tidspunkt i framtiden vil det komme en tid hvor det igjen er fornuftig å true med angrep for å presse Teheran, men nå er det fortsatt tid for forhandlinger, skriver Harel. Torsdag skal representanter for de fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet, pluss Tyskland, møte iranske representanter i Genevé. Samtalene blir beskrevet som Irans "siste sjanse" før tøffere sanksjoner eventuelt blir innført for å stanse landets militære atomprogram.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart