Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

B’Tselem kritiserer Goldstone og UNHRC

Den israelske organisasjonen B’Tselem, som følger med på menneskerettighetssituasjonen for palestinere i områder som Israel kontrollerer, rykker ut med kritikk mot Goldstone-rapporten og FNs Menneskerettighetsråd (UNHRC). – UNHRC tar feil i sine mest alvorlige anklager mot Israel, sier Jessica Montell, direktør i B’Tselem. Hun avviser at IDF med overlegg angrep sivilbefolkningen i stedet for Hamas. Hun kritiserer også Goldstone-rapporten for å tone kraftig ned Hamas-strategien som utnyttet sivile under kamphandlingene. – Det er ikke noe tvil om at UNHRC, som gav oppdraget til Goldstone, er opphengt i Israel på en upassende og uproporsjonal måte, sier Montell til Jerusalem Post. – UNHRC er en politisk organisasjon med diplomater, ikke eksperter på menneskerettigheter. Det betyr at stormaktene aldri vil bli gransket slik de små stater blir. Kina, Russland og USA vil aldri få granskningskomiteer, uavhengig av hvordan deres forbrytelser står i forhold til israelske forbrytelser, sier Montell. B’Tselem tror Israel kunne unngått Goldstone-rapporten dersom israelske myndigheter hadde startet etterforskning av påståtte brudd mot krigens lover like etter operasjonen var avsluttet i midten av januar. – Israel har bare seg selv å takke for at UNHRC må fortelle dem de skulle gjort for åtte måneder siden, sier Montell.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart