Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Amerikanske jøder støtter angrep mot Iran

56 prosent blant amerikanske jøder sier de støtter et militært amerikansk angrep for å stanse Irans atomprogram. 36 prosent er imot, viser en ny meningsmåling gjennomført for Den amerikanske jødiske komité (AJC). Støtten til et israelsk militært angrep er enda større, 66 prosent for og 28 prosent imot. Det var meningsmålingsinstituttet Synovate som gjennomførte målingen blant et representativt utvalg på 800 amerikanske jøder i første halvdel av september. De amerikanske jødene sa også sin mening om israelske bosetninger. 51 prosent erklærer seg uenig i et amerikansk krav om full byggestans i bosetninger, 41 prosent erklærer seg enig. 8 prosent mener Israel må avvikle alle bosetninger ved en endelig fredsavtale med palestinerne. 52 prosent Israel må avvikle noen bosetninger. Tre av fire amerikanske jøder sier seg enig i følgende utsagn: "Målet til araberne er ikke å ta tilbake okkuperte områder, men ødeleggelse av Israel." Kun 19 prosent er uenig. 49 prosent støtter opprettelse av en palestinsk stat "i den nåværende situasjon", 41 prosent er imot. 58 prosent mener Israel ikke må gjøre noen kompromisser når det gjelder Jerusalem. 37 prosent mener det er nødvendig. Blant deltakerne i undersøkelsen sier kun 16 prosent at de støtter det republikanske parti i USA. 53 prosent støtter Demokratene og 30 prosent er "uavhengige". Amerikanske jøders forhold til Israel er varierende. 28 prosent føler seg veldig nær og 41 prosent noenlunde nær, men hele 30 prosent "noenlunde fjern" eller "veldig fjern".


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart