Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Obamas fredspris og Israel

Fra Jerusalems ståsted kan fredsprisen til president Barack Obama være problematisk på to forskjellige fronter, påpeker Herb Keinon i Jerusalem Post. For det første kan det være vanskeligere å si "nei" i fredsprosessen til en president som er kronet med fredsprisen. Mer vanskelig, men ikke umulig. Keinon tror ikke saudierne vil være mer åpne for å gjøre normaliseringstiltak overfor Israel selv om Obama mottar en pris i Oslo. Han tror heller ikke det vil gjøre mye forskjell for palestinerne. – I mange hjørner av verden, spesielt i Europa, vil Nobels fredspris gi Obama større glorie og mer moralsk autoritet enn han allerede har, og når Israel sier nei til ham – som det uunngåelig vil måtte gjøre til noen av hans krav – vil det bli framstilt som om Israel spytter i ansiktet, ikke bare på den amerikanske presidenten, men også på en internasjonalt anerkjent fredskjemper, skriver Keinon. Saudierne og palestinerne vil selvsagt ikke bli fremstilt på samme måten, selv om de sier nei til den samme prisvinneren. For det andre kan fredsprisen skape problemer for Israel overfor Iran. – Se for dere overskriftene i Oslo dersom nobelprisvinneren fra 2009 godkjenner et militært forhåndsangrep mot Irans atominstallasjoner, skriver Keinon. – Å gi prisen til Obama virker som et forsøk på å sette håndjern på ham, [slik at han ikke skal sette i gang eller godkjenne noen militær aksjon mot Iran], skriver Keinon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart