Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Thomas Friedman ber Obama la partene i Midtøsten seile sin egen sjø

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den kjente journalisten Thomas Friedman i New York Times oppmuntrer president Barack Obama til å trekke seg ut av Midtøsten-diplomatiet. Friedman hevder Washington er mer interessert i fred enn både israelere og palestinere. Ved sin deltakelse i fredsprosessen, som skaper inntrykk av at noe viktig er i ferd med å skje, demper USA det politiske presset arabiske og israelske ledere ellers ville hatt fra sin befolkning. – La oss bare trekke oss ut av bildet og la lederne møte sitt eget folk alene, argumenterer Friedman. – Dersom status quo er så levelig for partene, da mener jeg de bare må få nyte det. Jeg ønsker ikke å subsidiere dem eller gi dem blodoverføring lenger. Vi trenger å reparere Amerika. Dersom og når de tar situasjonen sin seriøst, vil de finne oss. Og når de gjør det, bør vi plassere en detaljert, amerikansk plan for en tostats-løsning, med grenser, på bordet, skriver Friedman.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart