Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Godkjenner 900 nye boliger i Gilo

Bydelen Gilo, som ligger sørøst for Jerusalem, opp mot Betlehem og Beit Jalla, skal få 900 nye boliger. Vedtaket i plankomitéen til Jerusalem kommune vekker internasjonal kritikk fordi Gilo-området ligger utenfor våpenhvilelinjene fra 1949, og ble erobret av Israel under Seksdagerkrigen i 1967. Palestinerne krever full jødisk byggestans i hele dette området. På israelsk side er utbygging i Gilo ukontroversielt. Området er annektert av Israel og ligger innenfor kommunegrensene til hovedstaden Jerusalem. Det er bred politisk enighet i Israel om at dette området skal beholdes i en framtidig fredsløsning. Under begynnelsen av Den andre intifadaen fra år 2000 ble Gilo utsatt for en serie skyteangrep fra den palestinske nabolandsbyen Beit Jalla. – Statsminister Benjamin Netanyahu er villig til å vise "tilbakeholdenhet" i bygging på Vestbredden, men vil ikke akseptere noen restriksjoner på bygging i Jerusalem, sa en regjeringskilde til Jerusalem Post tirsdag kveld. Knesset-medlem Meir Sheetrit fra opposisjonspartiet Kadima gir full støtte til Jerusalems myndigheter som har gitt de nye byggetillatelsene. – Dersom Israel aksepterer byggestans [slik amerikanere og europeere krever], vil det på sikt også hindre Israel i å bygge noe som helst i vest-Jerusalem. Jerusalem har vært Israels hovedstad, ikke siden Camp David, men siden kong David, sier Sheetrit. Camp David er et amerikansk forhandlingssted som er brukt i forhandlinger mellom Israel og Egypt og mellom Israel og PLO. – Jerusalem kommune vil fortsette å legge til rette for utbygging i hver del av byen, både for jøder og arabere, sier Jerusalem-ordfører Nir Barak i en uttalelse. Relatert artikkel: Den andre Har Homa-striden


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart