Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Slipper ikke politiske topper inn i Gaza

Den israelske regjering slipper ingen politiske topper, slik som andre lands utenriksministre, inn på Gaza-stripen. Et slikt forbud er ikke annonsert, men det er slik det blir praktisert, skriver Jerusalem Post. – Utenlandske politikere kan dra inn på Gaza-stripen gjennom Egypt, påpeker tjenestemenn i den israelske regjering. Det blir også understreket at diplomater på lavere nivå og humanitære hjelpearbeidere får reise inn til det Hamas-kontrollerte området. Ifølge regjeringskildene er det to forklaringer på reiserestriksjonene for topp-politikere gjennom grenseovergangene mellom Israel og Gaza-stripen. For det første ønsker man ikke at Hamas-regimet skal få den legitimitet som slike besøk skaper. For det andre bruker man det som et pressmiddel for å få Gilad Shalit løslatt. Toppledernes personlige sikkerhet spiller også inn. Før Netanyahu-regjeringen kom til makten 31. mars, var toppledere som FNs generalsekretær Ban Ki-moon, EUs utenrikspolitiske sjef Javier Solana, Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre og den amerikanske senatoren John Kerry på besøk på Gaza-stripen. Den senere tid har Israel avvist besøk på Gaza-stripen for Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner, Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu og Irlands utenriksminister Michael Martin.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart