Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Syvbarnsfar drept i terrorangrep

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Rabbi Meir Chai, en 45 år gammel far til syv barn, ble drept av en palestinsk terrorist i et skyteangrep nord på Vestbredden torsdag. Han var på vei i sin minibuss mellom Shavei Shomron og Einav, da han ble forbikjørt av en palestinsk bil. Plutselig ble det åpnet ild fra bilen, og Chai ble truffet i hodet. – Jeg er ingen ekspert på området, men det virker som et automatvåpen ble brukt, sier Gil Bismot, som er leder for redningstjenesten Zaka i Judea og Samaria. Chai ble den fjerde israeleren som er drept av terror på Vestbredden i løpet av det siste året. I mars ble to politimenn skutt og drept. I april ble en 13 år gammel gutt knivstukket til døde i nærheten av sitt hjem. Chai var kjent for sin spesielle omsorg for barn. Han var rabbiner for de jødiske barnehagene i området. Hans egen barneflokk er i alderen fra to måneder til 18 år. En palestinsk terrorgruppe som kaller seg Imad Mughniyeh-gruppen opplyser at de står bak angrepet. Gruppen hevder også at de er tilknyttet Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigade. I sin erklæring truer gruppen med "en serie angrep som kommer". Bosettere nord på Vestbredden anklager den israelske regjering for å ha fjernet kontrollposter i området hvor terrorangrepet fant sted. Torsdag kveld strømmet hundrevis av bosettere ut til åstedet hvor det ble holdt bønner og protestmarkeringer. – Jeg har allerede flere venner som er enker, og jeg er lei av at ingen bryr seg når veisperringer blir fjernet og vi betaler for det med livene våre, sier Menorah Hazani til Jerusalem Post.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart