Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel kan ikke hamle opp med Iran alene

År 2010 blir Iran-året, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Han innrømmer at israelske journalister har skrevet det samme hvert år siden 2005, men det blir ikke mindre riktig etter som årene går. Harel forventer at stormaktene om kort tid vil erklære at diplomatisk dialog ikke har overbevist Teheran om å stanse sitt atomprogram. Vestlig etterretning tror Iran allerede har samlet nok anriket uran til å bygge én eller to atombomber. – I mellomtiden forsøker Israel å utvikle et militært alternativ. Dersom man skal dømme ut i fra lekkasjer og uttalelser fra Jerusalem, er bruk av militær styrke en reell mulighet, skriver Harel. Militærkorrespondenten mener Israel ikke har mulighet til å hamle opp med Iran alene. Luftstyrkene kan nok ramme Irans atominstallasjoner effektivt i første omgang, "men det er tvilsomt om Israel kan tillate seg å handle mot USAs ønsker – og stå alene imot Irans svar og innlede en operasjon uten ende mot en nasjon med 70 millioner innbyggere", skriver Harel. Et militært angrep mot Irans atominstallasjoner må være siste utvei, mener Harel. Han påpeker at Libanon-krigen i 1982 og Irak-krigen i 2003 har vist hvor vanskelig det er å diktere en ny orden i Midtøsten med militær makt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart